OdporúčameZaložiť web alebo e-shop
 

KUCHARSKA KNIHA

Recepty z pomalého hrnca
    

                            Recepty z pomalého hrnca

                                    

                                          Polievky

                                                                     

    Rajčin.-kapustová

      s mäsovými guľkami      

 

    Suroviny: asi 600g nastrúhanej kapusty, 1 usmažená cibuľka, 1 rajč. pretlak, 0,5 l vody, 3 pl zásmažky na zahustenie, 2 bob. listy, 1 čl rasce, 1 čl čier. korenie , soľ, trošku majoránky.


     Guľky: 500 g mlet. mäsa, 100g sojov.granúl namočené v kocke MASOXU, 2 namočené rohlíky, 1 vajce, soľ, čier. korenie, cesnak.

     Postup: Zo surovín si urobíme guľky asi o priemere 5 cm. Ostatné suroviny dáme do PH a na ne poukladáme guľky. Prikryjeme a varíme na HIGH 4,5 hodiny.

                                                  

        "Slepý guláš"

     Suroviny: 0,5 kg udeniny ( kabanos, párky, točená...)  2 zelené papriky, 6-7 zemiakov, 1 cibuľa, 2 pl zásmažky, 2 l vody, 1 čl mletej papriky, 1/2 čl majoránky, vegeta, čierne korenie.

       Postup: Suroviny nakrájame na kocky, dáme do PH, pridáme pochutiny a zalejemevodou. Pripravujeme na High 3,5 hodiny.

  
                                                   



    Zemiak. s hubami a pohankou  

          (od Hany z damy.cz )

   

    Suroviny: zemiaky na kocky, mrkva, celer, cesnak nastrúhaný, kúsok cibuľe ( po uvarení vybrať), suš. huby, pohanka, zásmažka, voda, nové korenie, kmín, čier.korenie, majorán, vegeta, soľ, MASOX,nakoniec dochutiť poliev. korením.

     Postup: Suroviny dáme do PH a varíme na HIGH 3 hodiny.



                                                      










                               Kuracie mäso

                                                                 

              Kura na kyslej kapuste  

                    Suroviny: kura, 1kg kyslej kapusty(kvasená), 2 jabľčka, zemiaky asi 1,5kg, soľ, griľ. korenie, cesnak, 500ml smotany na varenie.
          
             Postup: Kura si rozporcírujeme, osolíme, potrieme pretlačeným cesnakom a posypeme gril. korením. Na dno PH dáme zemiaky nakrájané na kolieska a posolíme. Na ne rozložíme kapustu, ktorú premyjeme pod vodou, aby nebola kyslá. Na kapustu dáme jabľčka nakrájané na kolieska a nakoniec kura. Pomalíme na High 3,5 hod. 30 min pred koncom pridáme smotanu na varenie.
                                       

            Kura pod syrom   

                       Suroviny: kura, plátky tvrd. syra, plátky šunky, horčica, broskyňový kompót, korenie čier., mletá červ. paprika, soľ.
              
              Postup: Kura si rozporcujeme a vykostíme na kur. rezne. Posolíme, opaprikujeme, okoreníme a dáme do PH. Na každý kúsok dáme plátok šunky, polovicu broskyne a prikryjeme to plátkom syra.Pomalíme na High 3 hod.

                                             

                      Kura na cibuľke

            Suroviny:  kura, 3 cibuľe, 1 jabľčko, vegeta, griľ. korenie.

             Postup: Na dno PH dáme narájanú cibuľu a jabľčko nakrájané na kocky. Kura rozporcírujeme a položíme na cibuľu. Posypeme vegetou a griľ. korením. Varíme na HIGH 3,5 hodiny.

                                                  

  Kuracie mäsko s kukuričkou

     Suroviny:500g vykosteného kur.mäsa, 250g šampionov, 1 konzerva(340g) kukuričky,1 cibuľa, 3 dcl sladkej smotany, trošku čier. korenia, trošku mletej papriky a vegeta, 1 dcl vody.

     Postup: Mäso nakrájame na nudličky, cibuľu usmažíme spollu so šampionami na troške oleja. Do PH vložíme mäso s ostatnými surovinami, okrem smotany. Premiešame a varíme pri High 2,5 hodiny. 30 min pred koncom pridáme smotanu.

                                                                

    Kuracie stehná na mrkve, cibuli a slanine ( hana**)

                                                                              

    Suroviny: kur. stehná, cibuľa, mrkva,slanina, soľ, mletá čer. paprika, trošku masla.

       Postup:  Stehná si opaprikujeme a osolíme. Do PH vrstvíme stehná, cibuľu, postrúhanú mrkvu a slaninu.Pridáme trošku masla a varíme na High 3,5 hodiny. Po uvarení môžeme stehná dať nachvílu pod gril a štavu zahustiť zásmažkou.


                                                                     

    Kura na majoráne (od Peggy09)

      Suroviny: kura,soj.omáčka, gril. korenie, soľ, cesnak, majorán, voda, drvený kmín.
  
    Postup: Kura rozpolíme, okereníme gril. korením, okmínujeme, osolíme, potrieme cesnakom a sojovou omáčkou. Necháme 12 hod. odležať. Potom dáme do PH, podlejeme asi 1,5dcl vody a pomalíme na High-2,5 hod.


                                Bravčové mäso

                                                                        

    Bravč.plece na paprike  

     Suroviny: brav. plece 1kg, 4 červené papriky, 1 väčšia cibuľa, rajč. pretlak, soľ, čeir. korenie, čer.mletá paprika, 1 dcl vody, majorán.

    Postup: Mäso nakrájame na kocky, papriku nakrájame na prúžky, cibulu na mesiačiky. Suroviny vložíme do PH, pridáme pochutiny a prilejeme vodu. Varíme na High 4 hod.


                                                                     

   Segedínsky guláš    

     Suroviny: brav. mäso, kyslá kapusta, mleté čier. korenie, bob. list, mletá čer. paprika, sol, cibula, trošku majoránky a oregana, pochuť.smotana a zásmažka.

  Postup: Mäso nakrájame na kocky a dáme do PH. Pridáme všetky suroviny okrem smotany a zásmažky. Premiešame a varíme na High 3,5 hod. 30 min pred koncom varenia pridáme smotanu so zásmažkou. Premiešame.


                                                              

    Bôčiková roláda ( Peggy09)  

      Suroviny: bôčik vcelku, vajcia, mrazená zeleninová zmes, soľ, korenie,cesnak, horčica.

           Postup: Vajcia si usmažíme so zeleninou. Bôčik natrieme horčicou, okoreníme posolíme a ocesnakujeme. Rozložíme usmažené vajcia a stočíme do rolády. Uviažeme a dáme do PH. Varíme na High 2,5 hod.


                                                              

            "Opité koleno"     

Suroviny: 1 brav.koleno ( asi 1,5 kg), 2 cibuľe, 1 čierne pivo, 1 malý rajč. pretlak, soľ, čierne korenie.

    Postup:  Kožu kolena narežieme a  osolíme a okoreníme. Na dno PH dáme nakrájanú cibuľu a položíme koleno. Zalejeme pivom a raj. pretlakom. Varíme na HIGH 4,5 hod.

                                             



  Kološvárska kapusta  

   Suroviny: 1 kg kyslej kapusty, 0,5 kg mletého brav.mäsa, 4 varné vrecká ryže, 1 usmažená cibuľa, 1 čl Curry korenia, 1 čl mletej papriky, 0,5 čl čier.korenia, soľ, 1 kocka Masoxu, 1 pochuť. smotanu a 2 vajcia.

     Postup: Ryžu  varíme vo vode s Curry korením, asi 10 min.Do mletého mäsa dáme usmaženú cibuľu, predvarenú ryžu ( vysypať z vreciek) mletú papriku, korenie a soľ a rozdrobíme Masox. Spolu dobre premiešame. Na dno PH dáme polovinu kapusty, potom ryžovo-mäsovú zmes a na vrch znovu kapustu.podlejeme asi 2 dcl vody. Varíme 2,5 hod na High. 30 min pred koncom zalejeme zálievkov zo smotany a vajec.

                                                  

   Roláda z mletého mäsa  

 Suroviny: 500 g mletého brav. mäsa, 4 vajíčka na tvrdo, 3 uhorky, 100g salámy ( použila som holandskú), soľ, mletá červ. paprika, čier.korenie.

    Postup: Mäso ochutíme paprikou, korením, solou a vytvarujeme placku, poukladáme salámu, potom vajíčka po celej dľžke placky, vedľa vajíčok uhorky. Zrolujeme do rolády a dáme do PH. Podľejeme asi 1 dcl vody a 3 pl kečupu. Varíme 2,5 hod. na HIgh.

                                                      

               Dus.mäso na hubách

                                                        (od Petty01)

   Suroviny: Mäso na kocky, cibuľa, mletá čer.paprika, huby, celé korenie, bob.list, soľ, trošku vody, poch. smotana a múka na zahustenie.

       Postup: Do PH dáme nakrájanú cibuľu, mäso, mlet. papriku, bob. list, korenie soľ a premiešame. Podlejeme s vodou. Varíme pri High 3 hod. Asi 1 hodinu pred koncom pridáme poch. smotanu zmiešanú s múkou a dovaríme.


                                                             

      Zatľkané rezne ( od ťapky) 

  Suroviny: brav.kotlety, vajcia, strúhanka, cibuľa, angl. slanina, soľ, vývar.

    Postup: Mäso si narežeme na rezne a vklepeme do nich strúhanku. Obalíme v rozšlahanom vajci a prudko opečieme. Vrstvíme s cibuľou a slaninou do PH. Podlejeme vývarom a varíme na High 2,5 hodiny.


                                                                     

                                                 Rôzne

                                                                    

         "Skladané zemiaky"  

           Suroviny: zemiaky nakrájané na koliečka, na troške oleja usmažená cibuľa, vajíčka na tvrdo, dietna saláma, vegeta, čierne korenie. Na zálievku pochuť. smotana, vajce a trochu mlieka.

            Postup: Na dno PH dáme zemiaky, osolíme okoreníme. Pridáme usmaženú cibuľu, vajcia na koliečka, dietnú salámu a znovu zemiaky.Zalejeme zálievkov a varíme  pri HIGH 3 hod.

                                                

         Brokolica so syrom    

                    Suroviny: asi 500g brokolice, 1malá konzerva rajčinového pretlaku, 2 strúčiky cesnaku, 1 konzerva bielej fazule ( kto nemá rád, tak nemusí) , 1/2 čl čier. korenia, 1 kocka MASOX, 200 ml vody, 200g tvrd. syra, soľ.
            Postup:  Brokolicu si rozoberieme na ružičky a uložíme na dno PH, zasypeme fazulov .  Do nádoby si dáme: pretlak, nastrúhaný cesnak, korenie, MASOX,  vodu a soľ a dobre premiešame. Vylejeme do PH.  Na vrch postrúhame tvr. syr.    Pomalíme pri  HIGH  2 hod.

                                  

       Zajačie mäso

                                                                       

        Zajac na horčici obalený v slanine

                    Suroviny: 1 zajac, 1čl horčice, 8 plátkov slaniny, trochu strúhanej citron. kôry, 1 dcl biel. vína, mlet. čier. korenie, soľ, tymián.

             Postup: Zajaca rozporcírujeme, potrieme horčicou, osolíme, zľahka posypeme tymiánom a čier. korením, dôkladne každý kúsom zabalíme do slaniny a vložíme do PH. Podlejem vínom a posypeme citr. kôrou. Pomalíme na High - 4hod.

                                        

  Zajac na smotane  

   Suroviny: zajac, cibuľa, soľ, bob. list,mletá čer.paprika, nastrúhaná mrkva,korenie-borievky, smotana na varenie, zásmažka.

      Postup: Zajaca rozporcírujeme, osolíme, opaprikujeme a vložíme do PH. Pridáme ostatné suroviny okrem zásmažky a smotany. Varíme High 4 hodiny. 30 min pred koncom pridáme smotanu a zásmažku.

                                                                       

  Zajac na toskánsky spôsob 

             Suroviny: 1 zajac, soľ, čier. korenie, 2 pl tuku, 1 cibuľa, 2 paradajky, 1 zelená paprika, 1 hrček olív ( nemusia byť), 2 stúčiky cesnaku, mrkva, zeler, oregano, bazalka, šaľvia, 2pl parad. pretlaku.

        Postup: Zajaca okoreníme a osolíme. Cibuľu, zeler, mrkvu nakrájame na malé kúsky a spolu s cesnakom orestujeme na tuku. Pridáme pretlak. Zmes dáme na dno PH, vložíme zajaca a obložíme pokrájanou paprikou , paradajkami a olivami. Podlejeme asi 1 dcl vody. Pomalíme na High- 4 hod.

                                                                         

                                 Hovädzie mäso

                                                                          


  Španielske vtáčky  (pecajka)

        Suroviny: Hoväd.rezne, párky, slnina, cibuľa, vajcia na tvrdo, kys. uhorka, smotana a hlad. múka na zahustenie, Masox a voda.                                          

               Postup:  Na plátky mäsa položíme slaninu, párku, cibuľu, štvrťku vajca, uhorku. Ztočíme a niťou uviažeme. Do PH vložíme nakrájanú cibulu, vtáčkov a zalejeme vodou a rozdrobíme Masox. Varíme na Low 8 hod, alebo na High 4,5 hod. 30 min pred koncom pridáme smotanu s múkou na zahustenie.






              Prajem Vám dobrú chuť !

                                    

         

 Vytvorené službou WebLahko.sk  |  Nahlásiť protiprávny obsah!  |   Mapa stránok