OdporúčameZaložiť web alebo e-shop
 

KUCHARSKA KNIHA

Recepty z parného hrnca

 

                            Recepty z parného hrnca


                                              

   Plnené zemiak. knedľe (rôzne spôsoby)

         Suroviny:  800g zemiakov(uvarených v šupke a postrúhaných), 100g celozr. múky, 2pl krupice, 2 vajcia, soľ, korenie, mletý muškátový oriešok.
      Plnka: asi 200g plesň. syra NIVA

     Suroviny na cesto spolu zmiešame a vypracujeme cesto. Pokiaľ vlastníme dom. pekáreň, tak dáme vypracovať cesto do nej. ( Program CESTO, ale bez kysnutia!) Pokiaľ máme cesto riedke, tak pridáme múku. Zatiaľ si nakrájame na kocky syr asi 1x1x1 cm. Z cesta tvarujem guľky o veľkosti orecha, do ktorých sme dali kocku syra. Vložíme do parného hrnca, vymazaného olejom a paríme 15 min.  Guľky polievame osmaženou cibuľou.
          Obmena cesta:1. Do pripraveného cesta pridáme konzervu sladkej kukuričky.
                               2. Najemno nakrájanú cibuľku, 100g šampiňonov podusíme na troške oleja.  Necháme                             vychladnúť a pridáme do cesta.

                                          

     Plnené zemiakové knedle (od Peggy09)

      Suroviny: 800g varených zemiakov,1 vajce, 15g soli, 30g Solamylu, 270g poloh. múky, 320g udeniny na plnku, 30g hlad. múky na posypanie dosky, olej na pomazanie parného hrnca.

      Postup:  Zemiaky postrúhame,pridáme vajce, soľ, solamyl, múku a vypracujeme cesto. Rozdelíme na 10 kuskov a naplníme každý udeninou ( škvarkami).  Paríme v parnom hrnci 15 min.


                                                                  


          Parené buchty      

  Suroviny: 400 ml mlieka, 3pl kryš. cukru, 1čl soli, 1 vajce, 1 vanil. cukor, 800 g poloh. múky, 1/2 kocky droždia.  Plnka: tvarohová, lekvarová...
  Postup: Pokiaľ vlastníte domácu pekáreň, tak dáme suroviny vypracovať na programe " CESTO". Ak nie ste, tak si vypracujeme klasicky v miske. Necháme vykysnúť. Na doske si cesto rozváľame a nakrájame na štvorce 10x10 cm. Naplníme a dáme do parného hrnca. Necháme ešte asi 10 min kysnúť. Potom paríme 10 min. Pokial má parný hrniec aj priehradku na koreniny, tak tam môžete dať 1 badián a 2 klinčeky.  Buchty budú voňať!  Hotové buchty polejeme maslom a posypeme kakaom a škoricou.



             Žemlová knedľa (od Peggy09)  

      Suroviny:500g hrubej múky, 250ml vody, 1 vajce, trošku soli, 1/2 kocky droždia, 2 rohlíky nakrájané na kocky.

          Postup:  Pokiaľ máme dom. pekáreň, tak si môžeme cesto dať umiesyť tam. Pokiaľ nie, tak klasickým spôsobom v miske. Necháme vykysnúť.Po vykysnutí urobíme 2 knedľe, ktoré vložíme do vymazanej olejom, nádoby parného hrnca, necháme ešte chvíľu kysnúť a varíme 20 min.


                             
 Vytvorené službou WebLahko.sk  |  Nahlásiť protiprávny obsah!  |   Mapa stránok