|
Recepty | |
Cestoviny
Cuketové penne
Suroviny: 1 väčšia cuketa, 1 cibuľa, trošku oleja, soľ, korenie, bazalka, nastrúhaný syr, cestoviny penne. Postup: Cestoviny si uvaríme a dáme do väčšej misy. Cuketu si nastrúhame a spolu s cibuľou usmažíme na oleji. Pridáme soľ, korenie, bazalku a primiešame k cestovinám. Na taniery posypeme tvr. syrom.
Tarhoňový šalát
Suroviny: Tarhoňa 500g, 1 mrazená zelen. zmes, 1konz. šampionov, 1 majolka, 4 vajcia na tvrdo, soľ, mleté čier. korenie. Zálievka: 4PL vody, 4 PL soj. omáčky, 4PL oleja, 4 PL horčice, 4 PL kučupu, 2 PL kryš. cukru.
Postup: Tarhoňu si uvaríme klasic. spôsobom. Necháme vychladnúť. Pripravíme si zálievku: všetky suroviny dáme do hrnčeka a necháme zovrieť. Do tarhone dáme rozmraz. zeleninu, šampiony, majolku, vajcia nakrájané na štvťky, soľ , korenie a nakoniec zálievku. Dobre zamiešame a dáme do chladničky aspoň na 2-3 hod. Vhodná príloha k vysmážaným pokrmom a k strapatým rezňom ( nájdete v Kur. mäse)
Bravčové mäso
Mletý rezeň
Suroviny: 1 kg mletého mäsa, 300g nastrúhaného tvrd. syra, 3 dcl mlieka, 1/2 KL čier.korenia, 1/2 KL soli. Na obalenie: muka, vajce, strúhanka.
Postup: Všetky suroviny spolu zmiešame a necháme na chlade odpočívať 2 hod. Potom tvarujeme malé rezne, ktoré obalíme v troj-obale. Vysmažíme.
Kuracie mäso
Strapaté rezne
Suroviny: 500g kur. pŕs, 1 konzerva šampionov, 3 vajcia, 5 PL Solamylu, vegeta, Mlté korenie, 1 PL kremž. horčice.
Postup: Prsia nakrájame na pásiky. Do misy dáme ostatné suroviny, pridáme mäso a dobre zamiešame. Necháme 4-5 hod. stáť. Potom na oleji vysmážame rezne. Veľmi dobre k tomu chutí tarhoňový šalát. ( Recept medzi CESTOVINAMI)
Rôzne
Strúhaný vyprážaný syr
Suroviny: 200g tvrd. syra, 4 vajcia, 4pl mlieka, 4pl polohr. múky, na hrot noža prášku do peč., soľ, olej na vyprážanie.
Postup: Syr postrúhame. Zvajec, mlieka, a múky pripravíme cestičko, pridáme syr a prášok do peč. a dore premiešame. Necháme 20 min odpočívať. Potom vyprážame na oleji ako dolky. Podávame s hranolkami a tatarskou.
Pochúťka z kyslej kapusty
Suroviny: 1 kg kyslej kapusty, 8 väčších zemiakov, 200g škvariek, soľ, masť
Postup: Kapustu udusíme na masti. V šupke uvarené zemiaky ošúpeme, pokrájame na plátky, posypeme škvarkami, pomiešame s kapustou a dáme na vymastený pekáč a pri 250 stupňoch pečieme asi 15 min.
|
|
|