Cestoviny 
        
                                     
                                 Cuketové penne    
               Suroviny:  1 väčšia cuketa, 1 cibuľa, trošku oleja, soľ, korenie, bazalka, nastrúhaný syr, cestoviny penne.                                                                                                     Postup:  Cestoviny si uvaríme a dáme do väčšej misy. Cuketu si nastrúhame a spolu s cibuľou usmažíme na oleji. Pridáme soľ, korenie, bazalku a primiešame k cestovinám. Na taniery posypeme tvr. syrom.
                                                 
        
        
        
                 Tarhoňový šalát   
            Suroviny: Tarhoňa 500g, 1 mrazená zelen. zmes, 1konz. šampionov, 1 majolka, 4 vajcia na tvrdo, soľ, mleté čier. korenie.  Zálievka: 4PL vody, 4 PL soj. omáčky, 4PL oleja, 4 PL horčice, 4 PL kučupu, 2 PL kryš. cukru.
              Postup: Tarhoňu si uvaríme klasic. spôsobom. Necháme vychladnúť. Pripravíme si zálievku: všetky suroviny dáme do hrnčeka a necháme zovrieť.  Do tarhone dáme rozmraz. zeleninu, šampiony, majolku, vajcia nakrájané na štvťky, soľ , korenie a nakoniec zálievku. Dobre zamiešame a dáme do chladničky aspoň na 2-3 hod. Vhodná príloha k vysmážaným pokrmom a k strapatým rezňom ( nájdete v Kur. mäse)
                                                           
                       
        
                                      Bravčové mäso 
        
         
                      Mletý rezeň     
          Suroviny: 1 kg mletého mäsa, 300g nastrúhaného tvrd. syra, 3 dcl mlieka, 1/2 KL čier.korenia, 1/2 KL soli. Na obalenie: muka, vajce, strúhanka.                                                                                                  
        
            Postup:  Všetky suroviny spolu zmiešame a necháme na chlade odpočívať 2 hod. Potom tvarujeme malé rezne, ktoré obalíme v troj-obale. Vysmažíme. 
        
                                 
        
        
        
                                            Kuracie mäso
             
                   Strapaté rezne    
            Suroviny: 500g kur. pŕs, 1 konzerva šampionov, 3 vajcia, 5 PL Solamylu, vegeta, Mlté korenie, 1 PL kremž. horčice.
           Postup:  Prsia nakrájame na pásiky. Do misy dáme ostatné suroviny, pridáme mäso a dobre zamiešame. Necháme 4-5 hod. stáť. Potom na oleji vysmážame rezne. Veľmi dobre k tomu chutí tarhoňový šalát. ( Recept medzi CESTOVINAMI)  
        
                                                             
        
        
                                                       Rôzne
                       Strúhaný vyprážaný syr
             Suroviny: 200g tvrd. syra, 4 vajcia, 4pl mlieka, 4pl polohr. múky, na hrot noža prášku do peč., soľ, olej na vyprážanie. 
             Postup: Syr postrúhame. Zvajec, mlieka, a múky pripravíme cestičko, pridáme syr a prášok do peč. a dore premiešame. Necháme 20 min odpočívať. Potom vyprážame na oleji ako dolky. Podávame s hranolkami a tatarskou. 
         
         
        
                               Pochúťka z kyslej kapusty
              Suroviny: 1 kg kyslej kapusty, 8 väčších zemiakov, 200g škvariek, soľ, masť 
            Postup:  Kapustu udusíme na masti. V šupke uvarené zemiaky ošúpeme, pokrájame na plátky, posypeme škvarkami, pomiešame s kapustou a dáme na vymastený pekáč a pri 250 stupňoch pečieme asi 15 min.                            
         
                           
         				
			 |